• Lorem ipsum

Het ontstaan van TASH Tea

  • Geplaatst op
  • Door Jasmine
  • 2
Het ontstaan van TASH Tea

Het ontstaan van de online theewinkel. De weg naar kwaliteit thee. Plaatselijke ontmoetingen met theeboeren. De luxe thee uitgelicht.

Het ontstaan van TASH Tea

Al jaren waren wij, Jasmine en partner Nick, opzoek naar de mooiste theesoorten op deze wereld. En iedere keer kwamen we dan toch in Azië terecht. Alhoewel we hele goede (Zuid) Afrikaanse theesoorten zijn tegengekomen, viel het oog, de smaak en geur toch op de Aziatische thee. Dit komt vooral door de verbeterde logistiek tussen Azië en Europa van de afgelopen jaren, waardoor deze theesoorten enigszins bekender zijn geworden in Europa. Vooral als je een echt theeleut bent, zul je een aantal theesoorten van TASH Tea vast wel herkennen van smaak en geur.


De weg naar hoge kwaliteit thee

Toch hadden we de indruk dat de kwaliteit van de thee vaak nog veel beter kon en dat Europa meestal de “tweede graads” thee kreeg door makkelijk bereikbare tussenleveranciers. Als het ons makkelijk wordt gemaakt, nemen we juist de moeilijkere weg, opzoek naar de hogere kwaliteit theesoorten. Of beter gezegd; originele en luxe thee. Theebladeren die in het beste klimaat geteeld worden, met zorg worden behandeld en op het juiste moment worden geplukt. Ook de nabehandeling speelt een grote rol om alle vitaminen, mineralen en andere stoffen in de thee te behouden. Zo knap om dit voor elkaar te krijgen en dan ook nog eens een perfecte geur en smaak over te houden aan de thee!


De reis richting Azië

Het was zover, de reis richting Azië. Een behoorlijke zoektocht om als “toerist” bij plaatselijke leveranciers de juiste info te winnen over verschillende theesoorten. Je wordt gezien als toerist en het elkaar begrijpen vanwege de taal werd lastig, maar geduld loont…

We stuitten op een lokale thee leverancier op een lokale markt in Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Tevens vlakbij de theeplantages van Chang Rai. Deze man en vrouw waren zelf razend enthousiast over hun thee en wilden ons graag verschillende soorten laten proeven. Ook erg leuk hoe zij de thee bereidde en serveerde. Meteen een goede indruk ervan gekregen. Ook de Engelse taal werd goed gesproken waardoor we snel een connectie creëerden tussen elkaar.


Het zakelijke gedeelte

Al snel wilden wij graag weten wat zij zakelijk voor ons kunnen betekenen. Tenslotte willen wij graag ingangen hebben bij betrouwbare en lokale thee leveranciers om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden en korte lijntjes te houden. Dit heeft toch wel een aantal maanden geduurd totdat we van beide kanten wisten wat we aan elkaar hadden. De eerste thee werd opgestuurd en met succes kwam dit na 10 dagen in Nederland aan! Zo blij als een kind in de speeltuin…


Meerdere thee leveranciers

Meerdere thee leveranciers waren wel noodzakelijk om ook meer verschillende soorten thee in het assortiment te krijgen. Daarvoor moesten we dieper Azië induiken, zoals China, Taiwan en Korea. Dan zie je toch al een enorm verschil tussen Thailand en de andere vergevorderde landen met theeplantages. Let’s find the right spot!
De markten liggen vol met thee. Om inspiratie op te doen is dat een goede plek, maar je merkt dat je voor de beste kwaliteit niet op de markt moet zoeken. Daar gaat het om productie en verkoop. Ook daar vonden we uiteindelijk lokale thee boeren die ons verwelkomden en te praten over thee. Met veel gebaren en veel geduld beginnen zij te begrijpen waar je naar opzoek bent. Ook dit heeft maanden geduurd om enkele mooie theesoorten naar Nederland te krijgen via tussenhandelaren die de Engelse taal en het logistieke gedeelte beter beheersen dan de thee boeren zelf. Op hoop van zegen dat we dezelfde thee in Nederland krijgen als die wij hebben uitgekozen…

En ja hoor! We kregen de thee binnen zoals wij ook gezien, geroken en geproeft hebben bij de theeboer! Wanneer de zak opengaat, komt er zo’n heerlijke geur vanaf. Of het nou gaat om een witte thee, een zwarte thee of groene thee. Allemaal verrukkelijk! Ook de smaken zijn zo perfect! Althans dat vinden wij.


Online theewinkel van TASH Tea

We werden hier zo enthousiast van en ook onze naaste omgeving dat we dit graag met jullie willen gaan delen. En hier zijn we dan. Een prachtige online theewinkel van TASH Tea met heerlijke en gezonde soorten thee. Omdat het oog, de smaak en de geur heel goed in balans zijn vonden we dit toch wel erg luxe om thee te mogen drinken van lokale thee boeren in Azië.

Wij zijn superbenieuwd wat jullie van de thee vinden. En kunnen wij je helpen bij het uitzoeken van een try-out pakket, een thee zelf samenstellen of alle andere losse thee? Neem direct contact op!

Veel plezier met het uitzoeken en uitproberen van onze mooie theesoorten!

Liefs, Jasmine

Reacties

  1. AnkeAnke

    Leuk verhaal. je moet veel geduld gehad hebben om dit voor elkaar te krijgen. Zojuist mijn bestelling voor witte en groene thee gedaan. Je hebt mijn interesse gewekt! Succes en groetjes Anke.

  2. Parisa BahramithashParisa Bahramithash

    Prachtige site.. heerlijke thee.. fantastisch verpakt.. hier een mega trotse zus en theeliefhebber

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.