• Lorem ipsum

Oolong thee

Een goede kop kwaliteit oolong thee

Houd je van groene thee, maar mag de smaak sterker voor jou? Een gezonde oolong thee zal dan heel goed bij je passen. Zo hebben wij de meest bekende Tie Guan Yin Oolong thee. Deze thee heeft ook de perfecte middenweg tussen groen en zwart. Stevig van smaak zoals een zwarte thee en toch de aroma en frisheid van een groene thee. Goed te combineren met Osmanthus bloesem… Een heerlijk zoete geur!

De Tie Guan Yin wordt in de hoogste bergen en de koudste periode geplukt. Heel interessant om te weten waarom dit zo gedaan wordt. Dat kun je hier later lezen. Daarnaast hebben we ook heerlijke oolong thee met een melkachtige geur en romig van smaak, terwijl hier helemaal geen melk in zit! Dit noemen we de Milky oolong. Een luxe thee is dit wel te noemen. Ook super interessant om te lezen hoe dit gemaakt wordt. Lees hier later meer over.

Daarnaast hebben we ook de Da Hon Pao, oftewel "The Rock". Deze thee heeft een ietwat bittere afdronk, dus mocht je hier van houden….zeker een aanrader! Dan Cong oolong, de "Blush" lijkt op de Da Hong Pao, maar heeft juist een zoetere afdronk. Vanwege het hoge cafeïne gehalte raden wij je aan om de beide theeën te drinken in de ochtend. Hier word je lekker wakker van!

Ben je een dagelijkse theedrinker en ben je opzoek naar een aanwezige, maar toch subtiele smaak? Bekijk eens de 4 seizoenen Oolong.

Iedere Oolong thee heeft dus zo zijn eigen smaak, geur en kleur. Dit komt puur door de locatie van het telen, de duur van het telen tot aan de oogst en in welk seizoen de theebladeren geplukt worden. Het nabewerkingsproces speelt hierin ook een grote rol. Dit proces is vele malen langer en ingewikkelder dan bijvoorbeeld een witte thee. Wil je weten hoe dit proces verloopt? Bekijk hier later de uitgebreide info over kwaliteit oolong thee.

Lees meerLees minder
Tash Tea Teatastic Oolong
Teatastic Oolong
◌ Oolong thee ◌ Prachtige diverse groene kleuren in een zak ◌ Zacht kruidige smaak
€6,50€3,25
bestellen
Tash Tea The Rock
The Rock
★ Oolong thee ★ Exclusieve rotsthee ★ Krachtige geur en smaak ★ Rode gloed tijdens bereiding
€8,50€4,25
bestellen
Tash Tea Milky Oolong
Milky Oolong
◌ Oolong thee ◌ Exclusief ◌ Romige geur ◌ Zacht zoete nasmaak ◌ Gele kleur tijdens bereiding
€9,95
bestellen
Tash Tea Blush
Blush
★ Oolong thee ★ Exclusief ★ Krachtige geur en smaak ★ Hoog cafeïne gehalte
€8,50€4,25
bestellen
Tash Tea 4 Season Oolong
4 Season Oolong
◌ Mix van 4 seizoenen oolong thee ◌ Bloemige aroma geur ◌ Zacht zoete nasmaak ◌ Gele kleur tijdens bereiding
€6,50€3,25
bestellen
Tash Tea Sweet Flower
Sweet Flower
◌ Een mix van groene Oolong thee en Osmanthus ◌ Stevige kruidige geur met een lichtzoete en romige smaak
€6,95€3,50
bestellen
Tash Tea Milky Chai
Milky Chai
◌ Mix van Milky oolong en chrysanthemum ◌ Romige geur ◌ Zacht zoete nasmaak ◌ Gele kleur tijdens bereiding
€11,75€5,75
bestellen